...och lite trädgård förstås!

lördag 7 juli 2012

Vitt i trädgården

I
vår trädgård finns så klart en del vita blomster. Man kan ju lätt tro att det blir lite trist med vitt i trädgården men faktum är ju att de lyser upp på ett helt annat sätt än färgglada blommor, speciellt i skymningen.En vit näva som jag tyvärr inte har namnet på.


Schersmin, så vacker att titta på och underbar doft! Busken blir riktigt stor.


Mina vita hallon (snövit heter sorten). Man ser på storleken när de är redo för att ätas.


Fingerborgsblomma i vitt. 
Jag satte frön för några år sen och nu självsår de sig i rabatterna. En grön del kommer första året och blommorna året därpå. Jag får fler och fler för varje år och de går lätt att flytta på våren.

Jag har mycket annat i vitt med t ex ett par sorters klematis, pioner och rosor. I den nya lilla rabatten jag gräver för nu ska jag enbart ha vita blommor med vintergröna växter har jag tänkt. Då är det bra att ha ett "skafferi"att ta av.
Blunda nu om ni inte vill se... det är inte vackert men ska förhoppningsvis bli.


Till vänster i bild syns mina utgrävningar... obs, den är inte färdiggrävd än utan ska växa en bit till åt höger.


Må gott och ta hand om varandra. Nu ska vi fika med hembakad och misslyckad paj, sånt som händer men smaken är nog helt ok ändå.
:)

   

UPPDATERING: Jag hade skrivit att det var riddarsporre här ovan men mycket riktigt är det ju fingerborgsblomma. Tack Rosor och ruiner för att du gav mig rätt namn. Bildtexten är nu rättad :)

3 kommentarer:

Spets och Silver sa...

Älskar vita blommor. På min köksbalkong, dit ingen sol kommer har jag bara vita blommor, och de klara sig utan sol. De lyser upp hela balkongen. Underbart.

Ha en bra kväll önskar Nette

Marina sa...

Vitt är vackert i trädgården och det lyser lite om de blommorna när det mörknar tycker jag.

Kram!

Rosor och ruiner sa...

Jag gilllar också vita blommor i trädgården, som sagt det lyser upp fint! (fast jag tror det är fingerborgsblomma du har som frösår sig själv).
Kul med ny rabatt! Det kommer bli jättefint!