...och lite trädgård förstås!

måndag 7 januari 2013

Mitt nya liv

Idag börjar min nya hälsosammare liv! Visst känner ni igen orden...orden som många säger så här i början på året.
Jag är dessvärre inget undantag. Igår laddade jag ner en app till telefonen där man kan föra in sin vikt varje dag och lägga in målvikt, tid och annat.
Jag har gått upp en del kilon de senaste åren, helt självförvållat (för mycket godis och för lite rörelse). Nu är det dags att ändra på det. Och jag tänkte att om jag blottar mig här så pressar jag mig själv till att lyckas.Hur ska jag då komma dit? Jag har några ledord.... tallriksmodellen, inget godis/sötebröd under vardagar och någon form av motion varje dag.
Inget revolutionerande och det är det som är grejen för mig. Små ändringar som jag ska lyckas klara att hålla.
Jag har inget datum då jag ska vara i mål men jag har ett slutmål vad gäller kilon. Och jag vet att det kommer ta några månader att komma dit.

Ni får gärna peppa mig på vägen och fråga hur det går... det gör mig bara glad. Under resans gång kommer jag förhoppningsvis då och då berätta hur det fortskrider. Kanske någon form av lägesrapport en gång per månad.

Nu kör vi!

10 kommentarer:

Ninnis sa...

Lycka till...tycker det låter som om DU bestämt dig....i och med det kommer DU att lyckas. Jag har gjort resan och vet att ditt tänk är helt rätt...=)

Kram Ninni

Lantligt i smultronbacken sa...

Härligt.
Här har du en till som startade idag. Dock kommer jag inte blotta mig, är för feg för det:))
Vi får väl se hur det går. Men jag ska iaf tänka annorlunda och ta bort gotta helt. Bara där kommer man långt

Kram Teres

Marina sa...

Jag önskar dig all lycka! Hoppas du hittar ett upplägg som du trivs med och har roligt under tiden. Inget slavdrivande, det tror inte jag på i alla fall.
Det finns många bra bloggar om vardagsträning tycker jag. Enkel träning som funkar även hemma.

Kram

Vårt hem på landet sa...

Jag är precis likadan! :) Men nu jäklar! I helgen köpte jag ett löpband och kosten ska bli till det bättre den också. Har du hittat en bra app får du gärna tipsa! Pepp pepp! :)

Kram, Emma

Karin A sa...

Åh, det kommer att gå kanon. Är jag gärna med och peppar (tänker själv i samma banor). Jag tror man kommer långt genom att röra på sig mer och inte äta sött till vardags. Ett tag tog jag och en kollega en 20-min promenad varje lunch. Rekommenderas - härligt och uppiggande!

Lycka till! Kram

Karin - Mina Rum sa...

Tack snälla, söta du för tipsen om spritsen! Ha, det rimmade!

Stort lycka till med "ditt nya liv". Jag är själv inne på samma linje som du. Inga bantningskurer eller vansinniga dieter, bara sunt förnuft och mer motion. Vi får väl se när (om) jag kommer igång.

Kram!

Unknown sa...

Så mysigt du har det här då! Och vilka underbara katter! Hur gamla är de? Tyvärr kan vi inte ha katt för mannen är allergisk men hade jag fått välja hade vi haft en siames, älskar dem.
Nu får jag vara glad över att han tål vår hund, annars hade det varit ledsamt.
Du har bra och sunda tankar om viktnedgång, det kommer att gå bra!
Det värsta och svåraste tycker jag är det här med att inte äta så mycket sött. Det är ju så kul att baka men att inte få äta det sedan är ju dödstrist...
Hoppas vi ses igen!

Fru Elin sa...

Lycka till! Jag hoppas att det kommer att gå bra för dig! Den bästa motionen är ju den som faktiskt blir av. Vilket sunt tänk att inte göra allt för drastiska åtgärder, för sådana metoder brukar man lätt tröttna på. Och oftast så är det de små detaljerna som är avgörande i slutändan ändå. Ska bli kul att se dina resultat!
Ha en underbar dag!
Kram Elin

::fina:: sa...

Heja dej! Ja, det gäller bara att bestämma sig. Och börja. När man kommit en bit går det lättare. Och när man hittar SIN grej, precis som du skriver, det som funkar för DIG. Kram!

Frugan E sa...

Du klarar det!! :D Lycka till!