...och lite trädgård förstås!

måndag 23 april 2012

Rabattplaner och perenninköp

I helgen fick ett antal nya växter flytta in hos oss. Perennerna jag beställde på nätet kom i veckan och det var bara att börja gräva.
Tanken är nog (den kan ju ändras) att de får växa till sig och sen i år eller nästa år så gör jag en ny rabatt längs häcken på gavelsidan där de ska få bo sen.

✼ ✼ ✼

All perenner kom barrotade så än så länge är det inte mer än rötter som jag grävt ner men så här ska de förhoppningsvis bli.
(alla nedan blomster bilder kommer från Odla.nu)

Axveronika 'Rotfuchs'
Höstanemon 'Serenade'
Jättevallmo 'Pattys Plum'


Näva 'Derrick Cook'

Rosenstav 'Floristan Weiss'

Rysk martorn 'Silverstone'

Silvernäva 'Ballerina'
Stjärnflocka 'Pink Pride'

 ✼ ✼ ✼
 Och nu till drömmarna...
En bild som sätter fart på längtan. Denna trädgård är något utöver det vanliga.
Det är så här jag ser rabatten framför mig.

Bild från Charlotte med inspirerande bloggen Trädgårdsflow

Detta skulle jag vilja förverkliga här...(fast spegelvänt). Det vill säga anlägga rabatten ut mot gatan, så vi kan se den inifrån vårt hus samt ha en gräsyta mellan rabatt och hus. 
Och alla de vackra perennerna planterade däri blandat med något litet träd och vintergröna växter. Dock något mindre rabatt, hellre starta med en mindre och sen utöka efter hand.✼ ✼ ✼

Jag ser det framför mig. Gör ni det också?
Tänk vad häftigt om jag kunde visa er en efter-bild också, inte bara den här tråkiga före-bilden. Då får ni dock hänga kvar här på bloggen ett bra tag till. Ett väldigt bra tag om jag säger så.


 

12 kommentarer:

Cattis sa...

Underbart färgval på blommorna, helt i min smak. Det är så fint om man håller sig till en färg i många nyanser och blomsorter.

Kram Cattis

Marina sa...

Jag har också beställt växter men inga har kommit ännu. Kommer nog snart.

Det ser absolut spännande ut med den där planen. Verkställ den!

Kram

Moa sa...

Ja jisses så fint det kommer att bli.. men det tar ju lite tid =) Det bästa är ju att det är som en blank canvasduk och du har alla möjligheter i världen att göra det precis så fint som du vill. Den där böljande rabatten är ju en dröm för vem som helst.. attans får studera den närmare o se vad jag kan göra hos mig. Ha det gott o kram/Moa

Moa sa...

Glömde o skriva om alla dina nya fina växter.. gillar dem alla.. =)o har en del av dem.. hej igen ♥

Vårt hem på landet sa...

Hej!

Den bloggen har jag missat, vilken inspirationsbild! Ska bli kul att se hur din rabatt blir med de nya växterna.

Jag har också beställt en massa från odla. Tredje året i rad nu och plantorna blir riktigt stora och fina redan första säsongen.

//Emma

Helena - ullvi32 sa...

Mycket härlig trädgårdsinspiration, jag har verkligen inte gröna fingrar men försöker läsa på och lära mig med tips osv på olika sidor. Så att jag en dag vågar mig på något trädgårdsprojekt :)
Ha en fin vecka, kram!

Rosor och ruiner sa...

Absolut - visst ser jag det framför mig! En underbar rabatt du visar! Det skulle bli jättefint där, "bara" att sätta igång =)
Många fina växter du valt, flera har jag som jag är nöjd med!

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Det kommer bli så bra... din dröm... :-)) Allt börjar ju så. Med en dröm. Så fina växter du beställt!! Man är så sugen nu att få komma ut och jobba i trädgården. Här har det varit alldeles för kallt än så länge tyvärr. Men det kliar i fingrarna.

Så roligt att du gillar bloggen!

Ha en toppenvecka!
/Charlotte

Lantliv på Holm sa...

Klart vi hänger med :)Det kommer att bli så fint Marie! Var har du beställt dina perenner? Jättekul när vi får se hur du tänker och en bild på hur det ser ut innan drömmen blir verklighet. kram kram!!!

Fröken Fräken sa...

Jomen, ser det inte hur vacker plätten är redan? Det är ju inte snö på den, din lyckost!
Det var en väldigt vacker kombination av blommor, jag hoppas att du får till den som du planerat!

Hanna sa...

Jag har tyvärr flyttat min blogg.
Hoppas att du kan följa med.
Kram
Hanna

Karin - Mina Rum sa...

Jag kan absolut se det framför mig. Det är lite hopplöst det där med att man inte kan snabbspola fram till önskat resultat. Men det är kanske en del av charmen med att ha trädgård.

Patty´s Plum är en riktigt favorit för mig. Det ska jag ha i min lila och silvriga rabatt vid planket. Martorn också förresten.

Kram!