...och lite trädgård förstås!

söndag 1 april 2012

helleborus niger ~ julros

T  änk att vi redan är inne i april och att påskveckan står för dörren.
Idag har vi slappat här hemma, suttit ute i solen en stund, fikat, fixat med lite blommor och tagit det lugnt. Och sovit middag, det bästa med helgen :)

❃ ❃ ❃

Mina fina julrosor har slagit ut och de blir bara större och vackrare för varje år. En mycket tacksam blomma! 
Här har snödroppar och krokus snart blommat över men nu tar julrosorna och pärlhyacinterna vid. Och tulpanerna börjar sticka upp sina blad ur jorden. Det händer mycket i trädgården nu så det gäller att hänga med för att inte missa något.
Och jo förresten, såg också de första vitsipporna i fredags. Det går så fort nu.

❃ ❃ ❃


Det finns ju också julrosor i en rosa variant, de står på inköpslistan. Helt i min smak!
Har ni inte provat julrosor så tycker jag absolut att ni ska göra det, de är billiga och jag brukar köpa en ny varje år som jag först har i en kruka vid entrén och sen gräver jag ner den i trädgården.
Mitt exemplar från förra året klarade sig dock inte, beroende på att jag satte den på ett ställe som är alldeles för lerig. Så tänk på det, väldränerad jord gillar den. Men man måste ju prova för att veta :)

 

7 kommentarer:

Clary sa...

Julrosor är verkligen fina , har inte lyckats att övervintra dom . Ska prova att luckra jorden där jag sätter dom . Tack för tipset ...
farmorannasarv.blogspot.com

Home No.1 sa...

Hej, ok tack för tipset då borde julros klara sig galant hos mig då, jag har nästintill sand i backen bara här...blev kläderna bra? Kram Annica.

Lantliv på Holm sa...

Å jag har försökt plantera ut julrosor flera gånger men utan att lyckas (men som jag skrivit förut - jag är nog ganska dålig på det här med växter...) Men jag skall prova en gång till, vet att jag satt dem där det faktiskt är ganska lerigt. Tack för tips. En helt annan fråga - letar bord, stolar till kommande lilla café. Har vi några loppisar igång i våra trakter - du som har bra koll. Ha en go påskvecka rara Marie!!!

Lantliv på Holm sa...

Tack snälla rara Marie!!! Lovar att bjuda på fika om jag får tag på några stolar och du tittar förbi :) Kram kram!!!

Sara sa...

Önskar dig en alldeles underbar Påskhelg - men många rosor och tulpaner.

Kramkram

Fröken Fräken sa...

Önska rverkligen att man kunde ha julros häruppe! Men jag tror att det antingen är för kallt här, eller så vips är det sommar och för varmt.. jag köpte ju penseer förra veckan, men även för dem var det fortfarande för kallt ute. Typiskt! Men nu firar jag påsk, tjoho!

Hanna sa...

Glad påsk!
Kram
Hanna