2 dagar sedan
lördag 7 mars 2009
Ört- och limepasta
Ikväll ska vi äta gott här hemma. Tänkte dela med mig av receptet på en fantastiskt god pastasallad... till den ska vi äta fylld fläskfilé (ett nytt recept jag ska testa).
På bilden syns lite färsk dragon. En krydda som påminner mycket om olivträdets utseende...
Ört-och limepasta
En rätt som går bra att göra dagen innan. Den tål att stå i kyl och skall serveras kall. Pastasalladen passar till både kött och fisk och även korv.
Det här behövs till 12 personer:
1 liter penne eller liknande pasta, ca 375 gram
2 liter vatten
1 msk salt
2 msk olivolja
Sås:
2 dl creme fraiche
2 dl majonäs
3 dl gräddfil
1 msk flytande honung
rivet ska loch saft av 1 lime
2-3 msk hackad färsk basilika
2-3 msk hackad färsk dragon
1 liten finhackad purjolök
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här:
Koka pastan färdig i vatten med salt och olja. Spola pastan kall.
Blanda samman ingredienserna till såsen i en stor bunke. Rör ner pastan och blanda väl. Låt stå kallt till nästa dag.
Smaklig måltid!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Tack för tipset! Den pastan ska jag testa, låter som en fräsch pastarätt!
Åh så gott det här lät! Fräscht!
Men så gott det låter. Det ska jag definitivt testa i helgen.
tack för tipset!
Ha en fin vecka!
Kram
Tack för att du delar med dig! Ska testa den på söndag!
//Magda
Skicka en kommentar