Basilika-och ädelostfylld lax på salladsbädd
4 portioner
Tid: ca 35 minuter
Ugn: 225 grader
Ingredienser:
4 skinnfria portionsbitar laxfilé (ca 600 g)
3-5 krm salt
100 g ädelost, smulad
5 msk lätt crème fraiche
2-3 msk basilika, finhackad
1 tsk rosépeppar, smulad
Salladsbädd:
1 liten slanggurka, urkärnad, i halvmånar
2 msk tistel- eller rapsolja
2 msk limesaft, pressad
2-3 krm flingsalt
Ca 300 g blandade sallasdsblad, t ex rucola, ekblad, roman eller babyspenat
3 tomater, i halvor
800 g potatis, kokt
Tillagning:
Skär ett ganska djupt snitt på ovansidan av varje laxbit. Salta.
Blanda ost, cremé fraiche samt basilika och fyll i snittet.
Lägg laxen i en ugnsform och baka i mitten av ugnen tills den är precis genomstekt och osten fått färg, 15-20 minuter.
Blanda gurkskivorna med olja, lime och salt och låt marinera medan fisken bakas.
Lägg ut sallad och tomater på ett fat, lägg på gurkan och sist den varmen laxen.
Strö rosépeppar och servera med nykokt potatis.
4 portioner
Tid: ca 35 minuter
Ugn: 225 grader
Ingredienser:
4 skinnfria portionsbitar laxfilé (ca 600 g)
3-5 krm salt
100 g ädelost, smulad
5 msk lätt crème fraiche
2-3 msk basilika, finhackad
1 tsk rosépeppar, smulad
Salladsbädd:
1 liten slanggurka, urkärnad, i halvmånar
2 msk tistel- eller rapsolja
2 msk limesaft, pressad
2-3 krm flingsalt
Ca 300 g blandade sallasdsblad, t ex rucola, ekblad, roman eller babyspenat
3 tomater, i halvor
800 g potatis, kokt
Tillagning:
Skär ett ganska djupt snitt på ovansidan av varje laxbit. Salta.
Blanda ost, cremé fraiche samt basilika och fyll i snittet.
Lägg laxen i en ugnsform och baka i mitten av ugnen tills den är precis genomstekt och osten fått färg, 15-20 minuter.
Blanda gurkskivorna med olja, lime och salt och låt marinera medan fisken bakas.
Lägg ut sallad och tomater på ett fat, lägg på gurkan och sist den varmen laxen.
Strö rosépeppar och servera med nykokt potatis.
Receptet har jag hittat här
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar