...och lite trädgård förstås!

söndag 6 maj 2012

Välkommen hängsälg

E n hängsälg har fått flytta hem till mig, ett litet träd jag trånat efter länge. Som vanligt köper jag till trädgården innan jag har en klar idé på var den ska planteras men det brukar ju alltid ordna sig.
Vi har ju som ni såg i gårdagens inlägg en hel del gräsytor som kan förvandlas till rabatter... (hrmpf) här står den än så länge kvar i krukan i väntan på mig.

Salix caprea 'Kilmarnock' hängsälg, Sol till halvskugga, höjd 1-2 meter, Gulgrå "kissar" i mars-april. Från förgreningen hängande grenar till marken.

Min lilla bräda med texten Trädgårdsdrömmar står utomhus året runt. Ju mer sliten den blir desto finare... Kanske dags att måla om sittgruppen i år?


Idag är vädret likadant som igår, ser varmt och skönt ut men blåser svinkallt. Vi har suttit på altanen en stund och i lä gick det bra men så fort man är utanför så fryser man. En kopp te i solen och jag slöt ögonen... himla skönt!

 

1 kommentar:

Lantliv på Holm sa...

Nja - jag tycker sittgruppen är fin som den är - bättre du lägger din lediga tid på att plantera nya trädet ;) Tack söta Marie för att du lagt upp Lantliv i på din sida - stor kram!!!!