...och lite trädgård förstås!

lördag 5 maj 2012

Trädgårdsbilder från baksidan

F  örra året införskaffade vi två pallkragar för att odla lite grönsaker och annat. Det gick finfint förutom att morötterna fick en något udda form. De blev liksom skruvade i botten då pallkragshöjden inte räckte till. Så i år blev det ytterligare två pallkragar för att öka höjden och dessutom en drivbänk för att kunna odla tomater och kanske gurka.

Lite störande är det med de olika färgerna på pallkragarna men det rättar ju snart till sig. :) Precis till vänster om drivbänken och bakom häggmispeln ser ni att gräset är lite högre. Där går gränsen till vår granne.


Här är våra lilla sittgrupp som används flitigt när det är riktigt varmt, då skuggar det skönt där. Alldeles till vänster (där en liten spalje skymtar) tänkte jag eventuellt sätta en honungsros men jag är lite osäker på om den kommer trivas där. Vi får se hur det blir med det.
Drivbänken syns här i mitten precis bakom vinbärsbuskarna. Vinbärsbuskarna har precis fått lite stöd runt sig, vi ska bara sätta upp ett band runt om som orkar hålla upp grenarna lite.
Rabarbern ser ni här med... tänk att den redan hunnit växa sig så stor bara några dagar in i maj. Det lär bli många pajer i vår/sommar :)


En bild lite längre ifrån.
Till höger längst fram i bild så ser ni några grenar från ena äppelträdet.

Detta är alltså vår baksida av huset, mycket sol till långt in på kvällen. Gräset är precis nyklippt och det doftar sommar. Härligt!
Bilderna är tagna idag och det ser skönt och varmt ut men skenet bedrar. Det blåser svinkallt så det var tjock tröja på idag.

Önskar er alla en skön kväll!

 

5 kommentarer:

Marina sa...

Det går nog ganska fort med färgskiftningarna. Det jämnar ut sig!

Kram

Lantligt i smultronbacken sa...

Oj, så mycket sommar ni har fått redan. Här kom det lite snöblandat igår och ska försöka så de sista fröerna imorgon då det väntas sol. Gräsmattan måste nog klippas här med snart för första gången.

Jättehärligt med pallkragarna att odla i, köksträdgården är det bästa vi har gjort ute.

Kram Teres

Hem och Lycka sa...

Åå så fin trädgård du har..inte alls sotis!;-) kram Mia

Tina sa...

Det här problemet har jag skrattat så mycket åt!
Jag har ju noll koll på plantering och fick det goda rådet att ha två pallkragar, hade ingen aaaning aalls om krokiga morötter!

Ha det fint!

Mrs Peaches sa...

Det ser inte ut att vara kallt!! Jättefint! Här är det dock länge kvar innan rabarbern kan skördas eller gräset klippas.. Men att se dina bilder ger hopp om liv i alla fall!
Kram Elin