...och lite trädgård förstås!

söndag 8 april 2012

Trädgårdplaner


Litet påskarrangemang av pärlhyacinter, vita fjädrar och lite grenar. Allt planterat i en gammal kakform som jag fyndat på loppis.
H oppas ni allt haft en fin och skön påsk! Det har vi.
De sista gästerna åkte i morse och visst är det jätteroligt med besök men ack vad skönt det är att också bara vara vi.

Vi tog en tur i morse och inhandlade en drivbänk som jag satt uppe på en pallkrage. Nu kan frosten inte ta mina små odlingar.
Än har jag inte planterat något men det blir lite smått och gott i köksträdgården till sommaren. Som jag säkert skrivit hundra gånger redan så längtar jag efter lite mer värme och tid i trädgården.

För ett tag sen gjorde jag lite beställningar av både sticklingar och perenner. Ser verkligen fram emot när de kommer så jag får sätta igång.
Perenner som jag beställde: näva 'Derrick Cook', rysk martorn 'Silverstone', jättevallmo 'Pattys Plum, rosenstav 'Floristan Weiss, höstanemon 'Serenade, silvernäva 'Ballerina',  axveronika 'Rotfuchs' och stjärnflocka 'Pink Pride'.
Av sommarblommor blev det chokladskära 'Chocamocha', femtunga 'White Blessing', hänglobelia 'White Star', rabatteternall 'Microphylla' och snöflinga 'Double White'.  Nästan alla sommarblommor blir repriser från förra året.

Summa summarum blir det mycket vitt, en del silver och lite rosa/lila.
Längtar...

 

5 kommentarer:

Lantligt i smultronbacken sa...

Härligt!
Smart med drivbänken nu när vädret först nästintill är sommar sen kommer mer snö. Men man är ju alltid så ivrig också så man lär sig aldrig.

Jag längtar tills mina tulpaner blommar ute. Fick det till 89stycekn som kikat upp idag. Härligt

Kram Teres

promenader på landet sa...

vad härligt det låter att planera för trädgården och vad smart med drivbänk! Må så gott kram från Maria

Marina sa...

Jag var på handelsträdgården i går för att komma hem med lite nya växter hade jag tänkt. Blev besviken. De växter som finns där har jag redan eller är det sådana jag inte vill ha. Ska åka på trädgårdsföreningens växtloppis istället om någon vecka.

Kram!

Nyanser av vitt sa...

Underbart och jag håller med dig angående att ha gäster :O)
Kul att du är med i min utlottning. Ha en fin Annandag Påsk.
Kram Agneta

Karin - Mina Rum sa...

Det låter som en riktigt härlig beställning av perenner som du gjort. Patty´s Plum är helt fantastisk tycker jag, trots det har jag inte lyckats få in den någonstans i trädgården. Än!

Ha en fortsatt fin påskhelg. Kram!