...och lite trädgård förstås!

måndag 16 januari 2012

Mina älskade dunbollar

♥ ♥ ♥

Varje dag när vi kommer hem sitter två små och välkomnar oss vid ytterdörren. Bokstavligt talat nästan på ytterdörren, finns ingen plats att komma in utan det gäller att ta ett stort kliv över våra dunbollar.

Sen har båda varsin procedur för hur man gör när matte och husse kommer hem. 
Missy sträcker på sig och visar rumpan, sen in på toaletten (där vi har golvvärme) och lägger sig raklång. Nu ska här klias, det är några timmar att ta igen tycker hon när vi varit borta.
Molly sträcker på sig och går in i vardagsrummet och vässar klorna på en klätterställning. Sen tillbaka till hallen för att nosa på oss, skorna och väskor. 
När detta är klart för båda så ska alla in i köket för då är det dags för mat. Man är vrålhungrig då :)


När allt är lugnt och stilla hemma så kryper de upp i fåtöljen tillsammans på sin vita fleecefilt. 
Sen är det tvagning som gäller och då hjälps de åt där de själva inte kommer åt :)
Sen somnar de sött, gärna tass mot tass eller ligga sked.

♥ ♥ ♥

Mina älskade dunbollar! Ni är mina små älsklingar!

9 kommentarer:

::fina:: sa...

Ååhh gosekissarna där! Vad mysigt att läsa om deras välkomstprocedurer! Pebbles sitter ofta på tröskeln mellan vardagsrum och hall och välkomnar oss. Så gäspar hon och sträcker på sig, går tillbaka till vardagsrummet för att sträcka på sig och klösa på sin klösbräda där på golvet, sen tillbaka till hallen för att nosa och gosa. Det är så mysigt att ha katt! Puss på missarna!

pernilles.com sa...

Hvor er de bare skønne :-))

Sahra sa...

Är de syskon? Vi hade ett syskonpar, men Gustav blev påkörd i somras. Stor sorg. Nu när Zelda är ensam tyr hon sig mer till oss. Hon har inte direkt några ritualer. Hon springer in och ut själv genom kattlucka. Men är vi hemma väljer hon att hoppa på ytterdörren. Då vill hon bli insläppt den vägen. Det är väl det närmaste ritual jag kan komma på. Ha en fin kväll. Sahra

Lilla Majken sa...

Vilken härlig bild, så söta.

Ha en fin kväll. Kram Therese

Rosor och ruiner sa...

Vilka underbara dunbollar, förstår att det är dina älsklingar! Jag har ju några "liknande" =) numera tre stycken dunbollar varav en liten "nying" Såå gosig! Dom berikar verkligen ens liv!

Tiger sa...

Vilken härlig bild! Katter är roliga med sina procedurer. Här ska det borstas i pälsen när Tiger kommer in. Sedan raka vägen in i badrummet och dricka vatten. Och varje morgon ska Tiger klia hakan och halsen mot husses eller mattes stortå halvvägs ner i trappan - lagom i värmen från värmepumpen.

Om ingen sitter i favoritfåtöljen säger Tiger till att han vill sitta i knä hos någon i den stolen. Sätter man sig där så är han uppe i knäet innan man hinner räkna till 3... ;-)

Januarihälsningar
Elisabet

Sara sa...

Åh men du vad härligt! Såå mycket KÄRLEK i detta inlägg =)

Jag har själv 2 katter så jag förstår precis hur du har det.

Underbart! A home without a cat is just a house.

Ha en skön vecka!
Kramkram

Nevnarien sa...

Vår lille kisse sitter också precis PÅ dörren när man kommer in. Sen välter han precis nedanför fötterna och ligger där och kisar med ögonen tills man böjer sig ner och klappar honom :) Katter är så fina :)

www.nevnarien.se

Smultron på ett strå sa...

Vad fina dina dunbollar är, vad är det för sort? //kram maria