I
dag tänkte jag bjuda er på ett recept. Jag har testat det för första gången och fler lär det bli.
Min rabarber är monsterstora så nu testar jag många olika recept. Dessa blev en favorit direkt....
Med råsocker på toppen blir muffinsen härligt knastriga...
Tid: 25 min + 25 min i ugn
16 muffins
250 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
4 stora ägg
150 g mandelmassa
4 1/2 dl vetemjöl (270 g)
2 tsk bakpulver
200 g rabarber
75 g vit choklad
1/2 dl råsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Vispa smör och socker till en fluffig kräm. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt vispning. Riv mandelmassan.
Blanda vetemjöl och bakpulver, sikta ner det i smeten genom en sil.
Skölj och skär rabarbern i bitar. Finhacka chokladen. Blanda rabarber, choklad och råsocker. Vänd ner ca 1/2 dl i äggsmeten.
Fördela smeten i 16 mindre muffinsformar. Toppa med resterande rabarber-och chokladhack. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
Ta ut och låt muffinsen kallna på galler. Pudra ev över florsocker vid servering.
Receptet kommer från LagaLätt nr 5 / 2011
Till helgen ska jag nog baka en annan favorit... minns ni hallon/rabarberkakan jag bloggade om för länge sen? Det receptet hittar ni här.
23 timmar sedan
2 kommentarer:
Tusen tack säger jag bara ! :)
God Morgon!
Härliga bilder och muffinsarna ser ju så GOda Ut !
Tack för tipset!
Ha en fin dag!
Kram Sirpa
Ps... varifrån har du köppt muffinsformarna , om jag får fråga?
Skicka en kommentar