...och lite trädgård förstås!

söndag 13 mars 2011

Tipselitips, tack!

J
ag (vi) behöver era goda råd.
Funderar på lite förändringar i vårt vardagsrum. Så här ser det ut nu..(eller snarare så här såg det ut i oktober när bilden togs, ser i princip likadant ut nu).

Ny matta ska införskaffas. Vad tror ni om denna snygging från Ikea? Blir det för mycket?
Mattan är betydligt större än den ljusa på bilden, både på längden och tvären. Tror det kan hålla ihop sittgruppen på ett positivt sätt?
Bild lånad från Ikea
Kanske annan färg på golvlampan i hörnet? Grå? Eller sätta upp en lagom stor tavelvägg där i hörnet? Kombinera med svart-vita foton till svarta ramar? Eller vita ramar?
Annan färg på bordet?

Kom gärna med era tips och råd, även om ni tycker något annat kan förbättras. Jag har svårt att komma till skott här...
Tusen tack i förväg... jag vet att ni kommer komma med goda råd och fina tips!PS. Detta får bli mitt bidrag till Fabriken denna söndag.

5 kommentarer:

the shed sa...

Snyggt till din grå soffa vore, tycker jag:
- måla bordet eller byt ut mot plankor, målade eller kanske i drivvedsbets.
- en golvlampa som går att rikta ner mot soffan
- tavla bakom fåtöljen och/eller ett litet bord med snygga prylar på
- svart/vita/grå kuddar blandat med en accentfärg du gillar
- mattan från Ikea

Bara ett par ideér från mig...kram

Lantligt i smultronbacken sa...

Jag tycker helt klart att ni du kan ha den mattan till och gärna att den går en bit under soffan med. Väggen där det sitter en ljusstake skulle vara fint med en massa olika ramar i olika storlekar i svart färg. Sen tycker jag att resterande saker som kuddar, gardiner, bord, mm ska vara i vitt. Då kommer soffan, mattan och tavelväggen komma fram så fint.

Kram Teres

popetotrora sa...

Tavelvägg är alltid en höjdare. Och varför onte lite nya kuddar i soffan i nån härlig vårig färg? Nya kuddar är ju kanske det allra enklaste sättet att förnya hemma.

linnea-maria sa...

Jag tror definitivt på en större matta och om du ska ha den en tavelvägg med svarta ramar som knyter ihop det hela. Men jag är övertygad om att vad du än väljer så tror jag att det blir supersnyggt. Kram /Therese

Fröken Fräken sa...

Med den mattan, som går mot en stilren 50-talsstil, skulle det vara snyggt med ett runt eller ovalt bord.Gärna i teak tex! Tror det behövs lite runda former.
Jag tror att det kan passa med en taklampa i hörnet (finns mer att välja på då också, än när man letar golvlampa har jag märkt) Kanske en stor grafisk tavla på väggen där ljusstaken sitter? Mattan är ju rätt grafisk, så jag skulle följa upp det med annat i samma stil.

Bara några idéer från mig!