...och lite trädgård förstås!

lördag 19 mars 2011

Härlig lördag med loppisfynd och fika vid havet

T
joho, så är det lördag igen! Och vilken underbar lördag! Solen skiner och fåglarna kvittrar... har sett ytterligare ett vårtecken idag. Mopederna är tillbaka på gatorna, inte lika kul vårtecken men ändå är det ett tydligt tecken.

Jag hann med ett loppisbesök i morse. Bara en sak fick följa med hem, en stor fin sockerströarsked (vet inte om det heter så men då vet ni nog vad jag menar i alla fall). 30 kronor fick jag ge. Den kompletterade min samling fint (ni ser min andra sked i headerbilden).Efteråt tog vi fikakorgen med oss och åkte ut till havet. Hittade en underbar plats vid en vik och nästintill vindstilla. Helt underbart! Som sällskap hade vi en svan som simmade omkring och dök. Kolla på sista bilden i mitten så ser ni svanen, klickar ni två gånger på bilden så förstoras den.Nu ska jag kika lite på skidåkning och sen blir det nog en tur i trädgården för att spana efter fler vårtecken. Kanske ytterligare en kaffe i solen också.. gäller ju att passa på.

Psst! Ett vårtecken är ju så klart också att det är så gott som helt snöfritt här och havet ligger nästan öppet nu utan is.

5 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Klart mer vår hos dig! Öppet hav får vi bara drömma om ett tag till. Men annars har den här lördagen varit väldigt trivsam - det är roligt att ha mycket pyssel på gång. Och jag hann även med ett loppisfynd jag med!

Lotta 8`) sa...

Åh... så vackert vid havet! Längtar.... till min stuga! Hade först tänkt åka dit i helgen men skulle då åkt ensam och det ville jag inte, är lite mörkrädd av mig :)

Armeringsnätet på bilden är ungefär 150 cm ovan jord. Innan jag tryckte ned det i jorden, klippte jag av (bultsax) de nedersta horisontella pinnarna så de lodräta blev som långa ben och det håller bra i den höjden. Skall du ha högre nät, typ 2 m, bör du ha något vid kanterna som håller det på plats. Kanske går det med enbart enkla armeringspinnar, de finns i långa längder. Något måste näten förankras i när det blåser så det inte viker sig. Fast du kan ju prova? Lycka till :)

Ullis/Leva på landet sa...

Så härligt att ni inte har någon snö. Vi har massor här. Kul att du kunde fylla på din samling.

Ha en fortsatt bra helg!
kram Ullis

mammaxtre sa...

Vårtecken letade vi också efter igår under en promenad. Sonen konstaterade att snöslask var ett vårtecken. Och det har han ju rätt i :-)

Vi har inte så mycket vår som ni verkar ha :-(

Ha det fint

Hemma på Landet sa...

Oj, så underbart. Jag kan skicka flera ton snö till dig om du vill.:-)
Kram Stina