...och lite trädgård förstås!


onsdag 12 januari 2011

Vinterns syrén ~ Hyacint

J
ag har inte riktigt tröttnat på hyacinterna än, det går ju inte att tröttna på denna underbara väldoftande skönhet. Nu är det ju bra pris på dom också, detta är en s k multihyacint som jag har delat i tre delar, bästa av allt är att den fick jag för en femma.
Mossan har jag återanvänt från tidigare arrangemang...


När mina hyacinter blommat över så slänger jag ner dom i en papperskasse och sparar dom till våren. Då gräver jag ner dom i trädgården och till sommaren brukar det titta fram en blomma. Så den är väl värd sitt pris. :)

Idag fick jag en efterlängtad sak med posten... en ice cream maker till min Kitchen Aid. Det är väl ett vårtecken om nåt... hemmagjord glass.
Den ska invigas till helgen... tjoho, beach 2011 here I come! ;)

14 kommentarer:

Lantligt i smultronbacken sa...

Vad bra att du återvinner din hyacinter och får dem att blomma om. Jag har också något kvar här hemma, de doftar så gott.

Kram Teres

mammaxtre sa...

Kanske ska jag göra som du, införskaffa hyacinter. Jag fick en vit fin hyacint. Min förkylning gjorde att jag inte fick njuta av doften.

Ha det gott

Ord & Känsla sa...

Hyacinterna har jag misslyckats med i år. Kan man det? Jo, de blommade liksom inte ut och luktade inte speciellt heller...:(

Härligt med egen glass!!
Kram Helena

Hanna sa...

jag har något år planterat ut hyacinter jag sparat, men i år blir det inget.
Kram
Hanna

vitadrömmarobusigabarn sa...

åh så vackert!
det doftar så ljuvligt
Kram Tina

Tina sa...

Hej, jag känner doften ända hit!
Har aldrig sparat lökarna, men kanske något att pröva.

Kramis Tina

Helene sa...

Jag har precis avverkat andra omgången av hyacinter och jag gör precis som du - lägger dem i en kasse i förrådet för utplantering till våren (om de inte glöms bort förstås....det har hänt!)
Skönt att det är låångt till beach 2011 ;)
Kramar, Helene

Petra / Popetotrora sa...

Åh, en glassmaskin! Jag har inte ångrat mig en dag sen vi köpte vår. Det är ljuvligt med hemmagjord glass och grymt kul att testa nya egengjorda smaker!

Bella sa...

Önskar att jag inte varit allergisk mot hyacinter för de doftar ju sååå gott och är dessutom fina att titta på :) Perfekt att kunna köpa dem för 5 kr och dessutom återanvända dem!

ÅÅh, vad jag längtar efter vår och första glassen i solen efter att ha läst ditt inlägg....

Kram Bella

Hem och Lycka sa...

Jag gör samma sak som du, sparar dem och planterar dem ute men de brukar vara dåliga att titta upp för mig, kanske för hårt drivna.

kram Mia

Stina sa...

Mysiga bilder.
Kram Stina

Unknown sa...

Hyacinter är så fina! Å fint att ha dom i landet sen också. Va gott med hemmagjord glass! Ha det gott. Kram Lenita

Ett september barn sa...

Hej!

Vilken fin blogg du har!! Föll direkt för färgerna och de fina blickfången, verkligen harmoni, ögongodis!!!

Jag håller med dig, jag gillar också hyacinterna fortfarande, lätt att man glömmer dem och vill ha in "vår" blommor som tulpaner och andra lökväxter.

Jag är ganska ny i bloggvärlden, har en loppisblogg som jag startade i augusti 2010 och en inredningsblogg som jag startade i december 2010.

Jag tycker du har en av de finaste bloggarna, du finns på min blogglista!!!

Mvh,
Anna.

Helenas Hem sa...

Jag har också sparat mina hyaciner och hade den tanken att de skulle grävas ner...men de var lixom alldeles söndertorkade. :) Hur gör du?

Glassmaskin lät farligt... ;)
KRAM