...och lite trädgård förstås!

söndag 23 januari 2011

Söndagsbild | En humlas vardag

T
änk att man till och med kan längta efter dom här små rackarna... Snart har dom vaknat för säsongen och jag längtar.
Vill så gärna starta vårt trädgårdsprojekt för i år, göra verklighet av några av alla idéer som växte fram under min trädgårdsutbildning i höstas.
Gräva nya rabatter, göra en berså, plantera rosor, klematis, bukettapel mm, fixa växtstöd, göra grusgång... listan är lång men ack så roligt det ska bli.

Fotot är taget 4 april 2010 i vår trädgård
Idag har solen visat sig och tänk bara vad lite ljus gör för humöret. Så mycket att jag till och med tagit fram målarpenseln.. något i köket har blivit vitt! :)

16 kommentarer:

Hanna sa...

ha en fin söndag!
kram
Hanna

Skimrande kristaller sa...

Vilken härlig bild! Ja du, jag längtar till det gröna... Här har det varit grått hela dagen. Ha en fortsatt bra söndag! Kram Lenita

Hwita Villan sa...

Oj vilken härlig bild!

Tack för hälsningen om min dotter, ja jag hoppas också hon blir bättre snart. Hon sov som en stock efter vi hade varit hos doktorn, med lite panodil i kroppen, så det hjälpte iallafall.

Det hade varit så roligt att få ta del av dina trädgårdsplaner! Själv har jag som plan att fokusera på en rabatt i taget i år. När det gäller att göra om och göra nytt alltså. Jag har planerat en lång rabatt längs med ett plank som har varit helt inspirationslös innan. Rak och tråkig. Nu ska den bli böljande och inbjudande och gå i blått/vitt/grönt! Vit riddarsporre, salvia, murgröna, klematis, daggkåpa, ängsnäva och lite till ska förhoppningsvis ge en lummig och skön känsla. Årets första fröbeställning är lagd!

Ha en skön söndag Marie!

Kram M

mammaxtre sa...

Solen gör gott. Även jag har njutit av den idag. Bilden du visar i detta inlägg är helt makalöst vacker. Har du tagit den?

Kram

the shed sa...

Gullig liten humla med baken i vädret. Solen lyser hos mig ännu, så jag ska skynda mig ut nu.

Söndagskram Tina

Anna Ekberg sa...

Ja tänk att man längtar så efter de små surrande busarna och alla vackra blommor som kryper upp. Snön på min gräsmatta har helt töat bort nu, känns underbart!!


ha en skön söndag!
Kramar
Anna

Ett september barn sa...

Hej!!

Men vilken underbar bild!!!!!!

Nu längtar jag tokmycket efter våren!!

Anna.

Annika Christensen sa...

Underbar bild... nästan som min vardag när det våras...
Kul att du tittade in till mig
Annika

Det vita dårhuset sa...

Underbar bild :)(!)
När du säger humlor kommer jag osökt att tänka på bin. Vi var till rullsand i Gävle i somras och herre min gud vad bin det var!!!!
Hundratals!!!!

Usch....Inte roligt när man ska äta och har barnen med sig.....

Många kramar Erika

Lotta 8`) sa...

Spännande att du har så många planer, hoppas vi får följa dem på din blogg :) Ja, nu är väntan svårt, vill ju så gärna gå ut med spaden i högsta hugg! har snickrat lite (maken alltså) med smågrejor till trädgården, tar lite varje helg - i väntan på vååren :)
Härlig bild, kan höra Humlans surr :) Ha det bäst:)

Lantliv på Holm sa...

Hej Marie och tack för dina hälsningar - så kul att höra ifrån dej:)

Visst längtar vi till våren nu - så underbart när ljuset är på väg tillbaka till oss. Låter som du har en massa vår-projekt:)

Ha det gott - kram kram!

popetotrora sa...

Härlig bild! Häftigt att lyckas fånga humlan så nära. :-)

Anonym sa...

å vad man längtar efter våren, din bild var så härlig. kika gärna in på min blogg /annelie

Anonym sa...

å vad man längtar efter våren, din bild var så härlig. kika gärna in på min blogg /annelie
www.zinkadus.bloggplatsen.se

Alexandra sa...

Åh. Förstår din längtan efter trädgårdsprojekt. Jag längtar främst efter en trädgård, men när jag väl har den då kommer jag känna precis som du! :-)

linnea-maria sa...

Jaa den bilden väckte min längtan till våren. Jag ska ta och beställa frön till grönsakslandet snart. Men just nu så passar jag på att greja inomhus. Ha en fin vecka /Therese