äromdagen testade jag ett nytt recept.
Cobbsallad... det var verkligen smarrigt! Matig och god sallad som passar både som bjudmat och till picknick.
Ingredienser:
1 kruka romansallad
4 ägg
1 paket bacon
4 kycklingfiléer
200 g minitomater på kvist
1 avokado
150 g ädelost
färsk gräslök
salt
nymalen svartpeppar
Dressing:
1 dl olivolja
1 ½ msk färskpressad citronsaft
1 msk dijonsenap
1-2 vitlöksklyftor
½ msk worchestershiresås
1 nypa salt
Gör så här:
Koka äggen, skölj dem i vatten och låt dem svalna. Skala och halvera.
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn i stekpanna. Stek baconet krispigt, lägg på hushållspapper och låt svalna. Skär/klipp i mindre bitar.
Skölj och strimla salladen grovt. Skär avokadon i mindre bitar.
Skölj tomaterna och halvera dem. Hacka gräslöken och strö på. Smula ädelosten över. Strö över salt och svartpeppar. Servera med dressingen.
Dressing: Vispa ihop citronsaft, dijonsenap och olja. Hacka, riv eller pressa vitlöken och rör i den. Blanda i worchestershiresås och smaka av med salt.
✤ ✤ ✤
En sallad jag helt klart rekommenderar! Tar lite tid att förbereda men det är det värt. I varje tugga får man nya smakkombinationer, allt väldigt gott tillsammans.
Nu tar vi tag i lördagen.. här blir mer målning bland annat. I kväll är skänken klar (hoppas jag).
Må så gott!
2 kommentarer:
Det där såg riktigt gott ut och passar ju perfekt som du säger om man skall på picknic eller ut i båten. Tack! Vilken fin väska du ropade in, den spanade jag också på med var nog o packade bilen när den där auktionerades ut - och det va ju bra så vi inte bjöd mot varandra :) Hoppas du har en go helg - kramar!!!
Åh vad gott det verkar. Nästan lite LCHF :)
Kram Nette
Skicka en kommentar