...och lite trädgård förstås!


lördag 21 juli 2012

Cobbsallad

H

äromdagen testade jag ett nytt recept.
Cobbsallad... det var verkligen smarrigt! Matig och god sallad som passar både som bjudmat och till picknick.




Ingredienser:

1 kruka romansallad
4 ägg
1 paket bacon
4 kycklingfiléer
200 g minitomater på kvist
1 avokado
150 g ädelost
färsk gräslök
salt
nymalen svartpeppar

Dressing:
1 dl olivolja
1 ½ msk färskpressad citronsaft
1 msk dijonsenap
1-2 vitlöksklyftor
½ msk worchestershiresås
1 nypa salt

Gör så här:
Koka äggen, skölj dem i vatten och låt dem svalna. Skala och halvera.
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn i stekpanna. Stek baconet krispigt, lägg på hushållspapper och låt svalna. Skär/klipp i mindre bitar.
Skölj och strimla salladen grovt. Skär avokadon i mindre bitar.
Skölj tomaterna och halvera dem. Hacka gräslöken och strö på. Smula ädelosten över. Strö över salt och svartpeppar. Servera med dressingen.

Dressing: Vispa ihop citronsaft, dijonsenap och olja. Hacka, riv eller pressa vitlöken och rör i den. Blanda i worchestershiresås och smaka av med salt.


✤ ✤ 


En sallad jag helt klart rekommenderar! Tar lite tid att förbereda men det är det värt. I varje tugga får man nya smakkombinationer, allt väldigt gott tillsammans.

Nu tar vi tag i lördagen.. här blir mer målning bland annat. I kväll är skänken klar (hoppas jag).
Må så gott!


 

2 kommentarer:

Camilla sa...

Det där såg riktigt gott ut och passar ju perfekt som du säger om man skall på picknic eller ut i båten. Tack! Vilken fin väska du ropade in, den spanade jag också på med var nog o packade bilen när den där auktionerades ut - och det va ju bra så vi inte bjöd mot varandra :) Hoppas du har en go helg - kramar!!!

Spets och Silver sa...

Åh vad gott det verkar. Nästan lite LCHF :)

Kram Nette