Igår lagade jag fisksoppa till fredagsmyset och det är fantastiskt gott. Serveras med vitlöksbaguette så klart (denna gång färdigköpt).
Receptet kommer från Arla och går så här...
Fisksoppa
4 portioner
Ingredienser:
400 gram fiskfilé t ex sej eller lax (jag brukar blanda lite olika sorter t ex torsk och lax tillsammans)
1 purjolök
1 gul lök
smör
1 krm svartpeppar
2 burkar passerade tomater à 400 gram
1 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1 krm strösocker
1/2 tsk salt
1 dl hackad dill
Gör så här:
Skär fisken i bitar. Strimla purjolöken (finhacka den ordentligt, det blir godare då). Skala och hacka löken. Fräs purjolök och lök i smör i en kastrull.
Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar.
Låt koka några minuter. Lägg i fisken och låt soppan koka på svag värme 2-3 minuter (jag fegar lite och låter den koka längre).
Smaksätt med socker och salt.
Strö dillen över.
Hur lätt som helst och hur gott som helst!
2 kommentarer:
Fisk är inte min grej, jag håller mej hellre till jordgubbarna! Vilka fina bilder du visar, verkligen inspirerande! Ha en fortsatt skön helg. //kram maria
Åhhh vad gott kramar Sofia
Skicka en kommentar