...och lite trädgård förstås!

lördag 4 februari 2012

Sommarlängtan

V ilken kyla och vilket vackert väder. Kallt så in i bänken (vi hade -21° imorse) men ack va fint det är när solen skiner.
Nu längtar jag väldigt mycket efter trädgårdssäsongen. Tänk när man får dra på sig trädgårdshandskarna, rulla ut skottkärran, sätta spaden i jorden och stoppa händerna i jorden. Och när man hållit på en stund så tar man en välförtjänt kaffe i solen...I år ska jag gräva lite nya rabatter och funderar på om jag inte ska sätta fler nävor som kantväxt. Här är min lila sort (som jag tyvärr inte har namnet på). Jag har också en vit variant som är lika fin, den skulle nog också göra sig som kantväxt längs en rabatt med runda former.


Den här rabatten är på baksidan av huset. En väldigt stor rabatt som i princip nästan sköter sig själv numera. Lite ogräsrensning och kantskärning på våren men sen gör jag inte så mycket mer.


Idag har jag haft en väldigt mysig förmiddag. Besökte en liten minimässa här i småstaden som handlade om kropp och själ.  Det som lockade mig mest var en föreläsning om Feng Shui i hemmet. Den var 30 minuter lång så det var inget fördjupat men ändå kul att höra även om jag redan hört det mesta.
Sen fick jag även nöjet att träffa Moa (med blogen Moas Lovely Things) för första gången. Vi fick oss en liten mysig pratstund. Tack Moa!
Gick därifrån varm i själen och med ett leende på läpparna.

Sen gick jag en tur på stan och besökte en inrednings/blomster/klädaffär. Fick med mig ett par fina saker så jag får visa fort jag fotat dem.

Nu lite småfix här hemma innan det är dags för uppladdning inför Melodifestivalen.
Trevlig lördag och tack för att ni tittar förbi.

5 kommentarer:

Marina sa...

Kallt är det, vackert är det och lördag är det. Mysigt! Låter spännande med lilla mässan.
Själv har jag mest slappat och småfixat lite mellan varven. Är lite förkyld så energin är lite lite avslagen.

Jag längtar också efter nya odlingssäsongen nu.

Kram o trevlig kväll!

Ninnis sa...

Kallt är det även här i Piteå...-35 i morse....brrr!!!
Så underbart du beskriver trädgårdslängtan som spirar i kroppen just nu....=)

Ha en skön kväll...<3

Kram Ninni

Sahra sa...

Jag är en trädgårdskatastrof. Jag gillar att rensa ogräs. Men jag får aldrig till några rabatter. Jag sår något då och då. Det kommer upp lite här och där. Nästa år har jag ingen aning om vad jag har sått och om det som kommer upp är ogräs eller blomma. Så drar jag upp allt och börjar om. Helst vill jag stenlägga rubbet och bara ha några dekorativa krukor med något i. Får se vad jag ska ta död på den här säsongen. På den nivån är det. Trevlig lördagkväll

Moa sa...

Åhh.. vilken blå drömrabatt du visar.. ger verkligen försommarlängtan.. Nävor är som ljuvast på försommaren tycker jag.

Sitter i soffan o är nöjd med dagen också.. Riktigt kul var det och en hel del sålde jag så jag känner mig nöjd. Många trevliga människor och mycket positiv respons. Lite extra mysigt o träffa dig som man bara "pratats" vid via blogg ett bra tag nu. Hoppas det blir fler träffar, man har alltid mycket att pratas om när man har samma intressen.
Kram och ha det gott.. Monica

Karin - Mina Rum sa...

Vilka fina nävor! Jag satte nävor i min runda rabatt förra året. Ska bli så kul att se hur de tar sig ut i sommar. Nog kan man bli sugen på varma sommardagar när man tittar på termometern.

Ha en fortsatt din helg. Kram!