...och lite trädgård förstås!

söndag 13 juni 2010

Söndag...

S
köna söndag är här... idag blir det förhoppningsvis lite mer utomhustid än igår. Kanske en långpromenad eller en trädgårdsrunda.
Jag har sett så fina lupiner i vägkanten en bit bort, kanske att några vill flytta hem till oss... Är det någon som vet om man får gräva upp ett par och ta med hem för plantering?
Dom är väl knappast fridlysta i alla fall....

Önskar er alla en skön avslutning på veckan!

8 kommentarer:

mammaxtre sa...

Lupiner är en favorit som jag många gånger försökt så själv med hjälp av frön från Lupiner. Har Aldrig lyckats. Tror inte att det är fridlysta. Dock tror jag att du lyckas bättre om du köper dig en planta. De är så vackra, så vackra.

Ha en bra söndag

Ullis/Leva på landet sa...

Hoppas också kunna vara ute lite mera idag då solen skiner. Lupiner gillar jag också. Har försökt att så men de vill inte ta sig så om du lyckas med att gräva upp och få dem att växa kan du väl tala om det för då ska jag också göra det.
Kram Ullis

Helene sa...

Hej Marie!
Vad härligt att du är tillbaka!
Jag ska också ut i trädgården idag och pyssla runt lite. Jag har sett att du har en myrsine, hur sköter du den? Min tappar så väldigt mycket blad just nu.
Ha det gott!
Kram, Helene

gamla skolan sa...

Du kan nog både plocka och gräva upp ! Dom är inte fridlysta ! Vi har som blommar i trädgården nu , dom är så fina ! Kramar Susanne ♥

::fina:: sa...

Ja, idag är vädret bättre även här! Vi har varit på en liten tur till stans loppis-och kuriosabutik. Jag vill också plocka blommor! Där jag växte upp hade vi halva tomten fulla av lupiner - själva verkar de sprida sig som ogräs så du kan säkert plocka med dig en planta!

AnnikaS sa...

Lupiner är oerhört fina, men min erfarenhet säger att de växer där de vill växa. Men jag hade grävt upp ett gäng och testat, förhoppningsvis trivs de hos dig!

Ha en skön söndag kväll!
kram Annika

Fröken Fräken sa...

Jag har förstått att söderöver så växer lupiner mer eller mindre som "ogräs" så man kan nog gräva upp sig ett par. Och så får man hoppas att de tar sig!

Cilla sa...

Nej inte är dom fridlysta & om du är riktigt snabb så är det ändå ingen som ser dig.. hahaa
Lycka till ;0)
Tack för titten på din ljuvliga blogg.. återkommer :0)

Ha det bäst / Cilla