Jättegoda kolasnittar ur Leilas bakbok 'a piece of cake'
25 kakor
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/4 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd
ner det i smeten.
Dela degen och rulla ut till två längder.
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.
Räffla med en gaffel.
Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden.
Låt kolasnittarna svalna på plåten.
25 kakor
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/4 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd
ner det i smeten.
Dela degen och rulla ut till två längder.
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.
Räffla med en gaffel.
Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden.
Låt kolasnittarna svalna på plåten.
2 kommentarer:
Mmm va gott det ser ut!! De måste jag bara göra nån dag, ser ju hur goda ut som helst, och smidiga att baka också! Nu kurrade i magen, har inte hunnit med lunchen än, hihi :)
Tack för dina rara ord!! Så kul att läsa!
Kraam och ha en skön dag! Jenny
Såg farligt gott ut det där, särskilt nu innan jag ätit.. Mums! kram!
Skicka en kommentar