S nart dags för den första rabarberpajen för i år... eller kanske inte så snart men faktum är att de röda knölarna redan tittar upp i min köksträdgård.
Mina rabarber brukar bli enorma och jag hinner sällan ta vara på allt även om jag ger bort till familj och grannar.
Vet dock inte vad sorten heter men den är fantastiskt god!
Brukar bli en och annan paj under sommaren, lätt att göra och lätt att äta :)
Här är ett busenkelt recept som går på nolltid att svänga ihop.
Rabarbersmulpaj
ca 3 dl rabarber (det går så klart att ta vilka andra sommarbär som helst)
1/2 dl socker
150 g kallt smör
1 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
Dela rabarbern i småbitar, lägg dem i en pajform och strö över sockret.
Skär
det kalla smöret i småbitar, blanda i socker, vaniljsocker och mjöl.
Nyp snabt ihop allt till en smulig massa.
Fördela smuldegen över
rabarbern, grädda i ca 20 minuter i 200°.
1 dag sedan
6 kommentarer:
Det är ju så gott med paj. Rabarberpaj tillhör favoriten men även andra pajer äts gärna.
Kram
Gahhhh vad gott : ) kram Sofia
Mm säger jag!
vilken längtan jag fick så där bums!
Ha det gott
Annika
Hur gott såg inte det där ut :) Får jag tipsa om en tävling hos mig, annars ta bort detta :)
http://studiokarin.blogspot.se/2012/03/tavling-vinn-en-rossy-lampa.html
mvh Karin
Åhhhh va smaskigt! Vet du - jag tror jag är den enda som gillar trädgård som inte fått en rabarberplanta att ta sej...alla andra säger att de växer som ogräs. Ha en go tisdag vännen - kram kram!
Men vad gott det där ser ut. Nu vill ju jag ha paj :) Vi kokar mycket kräm av våra rabarber. Det är också gott!
Skicka en kommentar