...och lite trädgård förstås!


måndag 6 april 2009

Supersmarriga limpor utan jäst

För ett par veckor sedan fick jag ett recept på limpor av en god vän. Det fina med detta receptet är att det krävs ingen jäst (man har bikarbonat istället) och det behöver inte jäsa.
Tar bara några minuter att blanda ihop och sen in i ugnen. Dock tar det lite tid för det ska vara inne i 1½ timme... men det är det värt. Jag lovar!

Ingredienser:
1 liter filmjölk
6 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
2 dl rågkross
1 dl linfrö
2 dl solrosfrö
1-2 dl sirap
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat

Gör så här:
Alla ingredienser röres ner i filmjölken. Gör två limpor av degen och lägg i 2 stycken 1 1/2 liters formar. Grädda i 175 grader i 1 1/2 timma.
Jag hade bara en tvåliters form men det gick alldeles utmärkt att halvera receptet och grädda i den formen - brödet kanske inte blir lika högt men vad gör det...





PS. Nu är jag på gång... nytt inlägg även imorgon! Kika gärna in då och se vad jag har hittat på! VÄLKOMMEN...

10 kommentarer:

Nygammalt sa...

Mums vad gott det ser ut. Perfekt med 0 tid i jäsning.

Ska besöka dig imorgon också =)
Kram.

♥ Fyra årstider sa...

Det såg gott ut..jag gillar ju att baka..vårt dygn har lika många timmar..jag har massor av skit i hörnen också..men jag väljer bara att visa det som är städat och fint..man får inte vara dum *fniss*
Kram Lotta

kardemumma sa...

Det här brödet är lovely.
Jag har hört så många namn på det också!
Ha en skön vecka!
Kramar C

Anonym sa...

Älskar bröd som slipper jäsning... så jag ska genast spara receptet :)

millandante sa...

Så bra om man inte har jäst hemma! Detta sparar jag, ser så gott ut!
Kram

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Åh tack !!
Gillar sånna här "enkla" recept !!
Måste provas !
Kraam !

Designe sa...

Hej! Åh, här var det oxå recept!:) Ser gott och saftigt ut!
Borde prova detta i helgen!
Kram :)

Lavendel & Romantik sa...

Hej på dig!! Det ser så gott ut brödet....Ha en trevlig påsk Kram/Majsan

Solsjö - Under en vind sa...

Låter verkligen gott!

Önskar dig en mysig påskhelg! Kram!

Anonym sa...

Jag brukar göra ett liknande bröd, så jag kan tänka mig att det där smakar liknande. Super att slippa behöva jäsa. En evig väntan liksom. :P