...och lite trädgård förstås!

söndag 26 augusti 2012

I min trädgård nu

Min första lilla höstanemon har precis slagit ut. Precis så fin som förväntat men helt fel färg? Rosa med gult öga skulle det vara...men denna är helvit med gult öga.
Det jag köpte var en 'Serenade' men jag undrar vad jag fick istället? Spelar absolut ingen roll för mig att det blev något annat, blev bara lite förvånad.


Söt och skir...


Och klematisen "Summer Snow" blommar villigt vidare...


Och gråmalvan som är ny bekantskap men redan en favorit. 
Hoppas den självsår sig så jag får njuta av den nästa sommar också. Ska man göra som med stockrosorna, bara låta fröställningen ramla ner och hoppas att den återkommer? Eller är det bättre att ta hand om den och så nästa vår? 


Jag gillar verkligen de mättade färgerna i trädgården nu. Man liksom känner att den gör sig redo för hösten... luften känns klar och frisk och gör det lätt att andas. Hösten har helt klart sin tjusning.
Mörkret sänker sig tidigt och man tänder mysiga ljus både inomhus och utomhus. Krypa upp i soffan om kvällarna och läsa en bok med en filt om sig... härligt!

✶ ✶ ✶
Idag blir en lugn dag, himlen känns grå och kall. Blir nog mest inomhus fix för mig.
Ha en skön söndag!

Marie

4 kommentarer:

Fru Elin sa...

Visst är det härligt med hösten! Klar luft och härliga färger!
Hoppas att du haft en skön söndag!
Kram Elin

Rosor och ruiner sa...

SYnd att du fick fel sort men den här var ju fin den med! Det kan vara en Whirlwind, den liknar åtminstone min som heter så =) men det finns förstås säkert jättemånga sortnamn!

Jag har en Gråmalva, men den självsår sig inte som "vanliga" malvor gör, de gör det desto mer istället! Gråmalva är väl egentligen inte så härdiga, men min har kommit tillbaka i flera år nu, dock i mycket mindre storlek än första året.

Hanna sa...

Ha en fin vecka!
Kram
Hanna

Beas sa...

Malvan behöver du inte göra ett tjillevipp med, den självsår sig som bara den...hmmm.

Vi köpte en till huset för cirka tre år sedan. Nu finns den spritt i hela kvarteret, en tuss här och där....ibland rakt i gräsmattan. De rensas som "ogräs" på vissa håll då de sticker upp på olämpliga ställen. Hela bullerslänten vid motorvägen har blivit full av malvatussar. Vackert...men...ehhh...lite skyldig känner man sig ju.

(Vi ruskade av lite malvafrön första året, men efter det har vi inte behövt göra något alls som sagt)