...och lite trädgård förstås!

lördag 2 juli 2011

Med doft av choklad ~ With the scent of chocolate

K ärt barn har många namn... chokladblomma och chokladskära är väl de vanligaste på denna skönhet.
Den är en ny bekantskap för mig och jag gillar den skarpt. Den doftar verkligen choklad, eller snarare kakao.
Blommorna sticker liksom upp ur grönskan, väldigt fint.

Chokladskära 'Chocamocha'Jag köpte mina som sticklingar tidigt i våras (april) och alla tre små plantor klarade sig. Lycka!
Tydligen kan  man övervintra dessa men jag kommer säkert att misslyckas, får satsa på att ta lite frön istället ( om det är möjligt).

Hoppas vädret är ok under helgen, då blir det lite trädgårdsfix. Har bland annat en befintligt stenparti som har vuxit över helt och hållet. Vi ska försöka rensa bort allt (o)gräs och bara behålla ett par växter. Sen fylla på med mer sten och göra fint.
Vi har också ett projekt med att byta ut och fylla på med några häckplantor. Vi har några hål mitt i häcken och det är inte vackert. Jag vill ju ha väggar runt vår trädgård.
Så det finns att göra men det är ju kul (tycker jag, inte herrn i huset... hi hi)

Önskar er alla en go helg!

8 kommentarer:

junhe sa...

har aldrig hört talas om denna "skapelse", men söt är den!!!
hoppas också på fint väder...trädgården behöver ständigt en vårdande hand (får se hur det går med bruten tå, axelfraktur och nackspärr...måste skratta åt eländet)
kram junhe

Beas barnslikheter sa...

Verkligen söt! Blev sugen på en liknande själv nu.

Moa sa...

Ahh.. där har du ju en sådan goding oxå.. min njuter jag av och tittar på den varje gång jag går igenom ytterdörren för den står där på trappen i en kruka.. såå fin. Önskar dig en härlig lördag oxå.. kram

hemma hos lilla mej sa...

Bara så himla fin.Blev sugen på en själv.Ha en underbar lördag.Kraaam Rita ♥

Jenny sa...

En chokladblomma ska jag hålla utkik efter nästa år. Var hos svärmor häromdagen och hon hade en sån, jag blev lite avis ...

Och du, tänk att det var inte en enda på forumet som svarade på frågan om din växt du ville ha hjälp med, hoppas du hittar den på google eller något.

Kram,
Jenny

LyckligaPraliner sa...

Men hur ska jag hitta denna underbara blomma?... Jag vill också ha en, helst flera. Har aldrig sett den annat än på bild.

Hemma på Landet sa...

Härlig blomma. Den är så enkel men ändå så vacker. Kram Stina

Ullis/Leva på landet sa...

Är också sugen att prova de fina blommorna, men har dragit mig ifrån det eftersom jag inte heller tror att jag ska klara dem över vintern. Blir nog ändå några nästa vår.
Ha en bra vecka!
kram Ullis