Ett tips på en enkel med väldigt god fiskrätt! Receptet hittas även här
Basilika- och ädelostfylld lax på salladsbädd
4 portioner
Tid: ca 35 minuter
Ugn: 225°
Ingredienser:
4 skinnfria portionsbitar laxfilé (ca 600 gram)
3-5 krm salt
100 gram ädelost, smulad
5 msk crème fraiche
2-3 msk basilika, finhackad
1 tsk rosépeppar, smulad
Salladsbädd:
1 liten slanggurka, urkärnad, i halvmånar
2 msk tistel- eller rapsolja
2 msk limesaft, pressad
2-3 krm flingsalt
ca 300 gram blandade salladsblad t ex rucola, ekblad, roman eller bladspenat
3 tomater i halvor
800 gram potatis, kokt
Tillagning:
Skär ett ganska djupt snitt på ovansidan av varje laxbit. Salta.
Blanda ost, crème fraiche samt basilika och fyll i snittet.
Lägg laxen i en ugnsform och baka i mitten av ugnen tills den är precis genomstekt och osten fått färg, ca 15-20 minuter.
Blanda gurkskivorna med olja, lime och salt och låt mariner medan fisken bakas.
Lägg ut sallad och tomater på ett fat, lägg på gurkan och sist den varma laxen.
Strö rosépeppar och servera med nykokt potatis.
1 dag sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar