Hittade ett recept i mina gömmor som heter Enkla hallonkakan...
Eftersom jag har så mycket rabarber så tänkte jag testa att byta ut hallonen mot rabarber istället... Det funkade mycket bra!
Receptet kommer här för de som vill testa. Den gick väldigt snabbt och lätt att göra.
Varsågoda!
Enkla hallonkakan
Ingredienser:
2 ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 dl hallon
50 g kallt smör
Tillbehör:
Vispgrädde
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form, t ex en låg pajform med löstagbar botten , ca 24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner mjölet.
Häll smeten i formen.
Strö över bären.
Hyvla smöret med en osthyvel och täck ytan med de tunna smörskivorna.
Grädda kakan i mitten av ugnen ca 25 minuter.
Lossa kakan ur formen och låt den svalna något. Servera den ljummen med vispad grädde eller glass.
Går också bra med frysta bär, lägg dem då otinade på kaksmeten.
Hoppas ni alla haft en skön dag och passat på att njuta av värmen!
2 dagar sedan
5 kommentarer:
Å,himmel vad gott det ser ut....det måste jag prova!Har också mycket rabarber på landet.
Tack snälla du för receptet!
HA det gott!
Kram/Gunn
Mums så gott! Tack för recpet! :) Önskar dig en riktigt fin helg i det härliga sommarvädret...
Kram Karin
Mums! Alla recept mottages tacksamt :)
Har gjort nåt linande för lääänge sedan och det smakade då alldeles förträffligt, så nu ska jag testa detta recept till helgen :)
Ha det gott!
Kramar
Flisan.
Den ser smaskens ut!
Hoppsan! Har inte hunnit besöka dig på ett tag, många fina inlägg har du gjort!
Årssammandraget var fantastiskt!!
Wow säger jag om utemöblerna!
Ha en trevlig helg!
Skicka en kommentar