...och lite trädgård förstås!


lördag 29 december 2007

Snart 2008...tänk vad tiden går fort


Nu är julen över och förberedelserna för nyår tar vid. I år blir det lugnt för vår del, jag går på min beredskapsvecka på nyårsafton (suck...trist) så då får man ta det lilla lugna... Vilket jag i och för sig oftast gör ändå... :)
Jag föredrar nästan alltid ett glas julmust framför vin... hi hi. Lite bubbel att skåla i blir det i alla fall.

Lite gott att äta och annat mys ska man också planera. Just nu står det stilla med inspiration vad gäller matidéer... Har ni något förslag på god nyårsmat för två?

Ha det gott allesammans! Vi hörs igen innan nyår! Kram!

7 kommentarer:

Ann-Catrin sa...

Ja visst går tiden snabbt...jag fattar inte var året har tagit vägen..och nu är det snart slut.
Nyårsmiddag för två..hmm jag är ju en skaldjursälskare så jag skulle satsa på hummer gratinerad eller bara med ett gott bröd till..sen traditionell oxfile med potatisterrin med getost.
efterrätt glass med varm hjortronsås
Gott nytt år på dig o kram A-C

Någon på Stinsen. sa...

Hej!
En enkel med goood nyårsmeny: Förrätt:Toast skagen
Varmrätt: Oxfile eller fläskfile i smördeg. Bryn köttet, skär smördegen i fyrkanter kägg på köttet och mjukost. jag brukar ta vitlök eller kantarell. "knyt" ihop smördegen och lägg in i ugnen i ca 200 grader i 15-20 min. Servera med en god sallad och potatisgratäng. Men vi brukar hoppa över gratängen för det är för mastigt.
Efterrätt: Citron fromage.
Efter 12slaget en ostbricka!

hoppas du fick någon ide!
Gott Nytt År!
kram ia

Marie sa...

Usch, matlagning är inte min starka sida precis, så jag tror inte jag är den rätta att komma med några förslag.

Önskar dig ett Gott Nytt År!
Kram Marie

hulukvarn sa...

Hej Hej!

Jag älskar att äta plockmat när jag och samban äter middag tillsammans. Det är så härlig att sitta och njuta länge av härligt starka salamikorvar, goda italienska ostar, inlagda kronärtskockar, oliver.... ja du anar väl att det är mitt förslag, inled gärna middagen med en god soppa, avsluta med en god mörk choklad, och julmust såklart:)

Ha en härlig helg!

Anonym sa...

Hej är här o hälsar på.. God fortsättning och Gott Nytt år.. kommer gärna tillbaka och kikar mer.. ha det gott..Monica

Karin sa...

Såg att du hade varit inne hos mig och jag måste verkligen rekommendera dig att testa saffranspanacottan. Den är supergod! :) Jag gillar fisk så till nyår blir det både förrätt och huvudrätt med havsförtecken. Hummer- eller skaldjurssoppa är gott eller skaldjursmousse. Vi ska faktiskt ha piggvar med skirat smör och pepparrot, som huvudrätt! Jag hoppas att du får ett fint nyår även om det blir lugnt. Kram Karin

Anonym sa...

Hej hej på dej!!
Ena systerndreamhome hær.... kul att du læser våran blogg!! har just varit inne och kollat på din...Mysigt!!!!har just lagt till den i våra favoriter!! Næsta gång du ær inne i vår butik måste du sæga tjenixen!! kram på dej!!