Jag är helt kass på att ta matbilder (sötsaksbilder är mycket roligare att fota) så därför blir det ingen bild. Men jag hoppas ni tror mig när jag säger att det var supergott.
För att det inte ska bli ett bildlöst inlägg så bjuder jag på en vy av västkusten |
Kycklinggratäng
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
salt och svartpeppar
smör
1 paket bacon, ca 140 gram
5 cm purjolök
150 gram färska champinjoner
1 burk creme bonjour färskost med vitlök och örter
2 dl matlagningsgrädde (mitt paket var på 2,5 dl så jag tog allt, lite såsigare men vad gör det :))
1 tsk sambal oelek (ta gärna lite mer om ni gillar hetta, jag tog ca 2 tsk)
Gör så här:
Skär kycklingfiléerna i 4–6 bitar/filé. Krydda med salt och svartpeppar. Hetta upp en stekpanna och bryn kycklingen gyllenbrun i lite smör.
Lägg över kycklingen i en ugnsfast form. Klipp baconet i bitar och knaperstek den i en het stekpanna och låt sedan rinna av på hushållspapper.
Ansa purjolöken och skär den tunt och skär de färska champinjonerna i kvartar.
Fräs purjolök och champinjoner i smör.
Rör ner creme bonjour, sambal oelek och matlagningsgrädde och låt allt bli varmt. Häll blandningen över kycklingen och ställ in i 200° i 20 minuter.
Strö över baconbitarna och servera med ris eller pasta.
3 kommentarer:
Denna veckan kommer jag att ha recept vecka hos mig, välkommen att titta in.
Kram
Hanna
Det sparas direkt. Kyckling blir nästan aldrig fel.
Tack o kram!
Låter verkligen supergott - så kul med lite nya tips när fantasin tryter och kyckling är så bra. Skall absolut prövas - tack! Ha en go vecka Marie, kramar!!!
Skicka en kommentar