I
dag yr snöflingorna över en stor del av landet, så även här. Inga stilla flingor som sakta dalar mot backen inte, utan mer storm och flingor som kommer vågrätt.
Tur är väl då att man kan sitta inomhus med lite tända ljus och avnjuta en god banankaka till fikat.
Ingredienser:
150 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
4 bananer, väl mogna medelstora
1/2 dl kallt kaffe
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, 26 cm i diameter.
Vispa smör och socker med elvisp, tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa tills allt är blandat och lite fluffigt.
Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver i en skål. Mosa bananerna med en gaffel. Tillsätt mjölblandningen, bananer och kaffe. Vänd runt med en slev.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40-45 minuter.
Låt kakan svalna något innan den serveras.
Idag är det Tisdagstema i Fabriken men jag väljer att stå över temat köksinredningar då jag inte har några inspirerande bilder på temat. Så det fick istället bli lite fikabilder...
H a en u n d e r b a r t i s d a g !
23 timmar sedan
3 kommentarer:
Banankaka låter underbart gott. Men jag håller mig fortfarande till helgerna :-)
Tack för receptet. Banankakor brukar alltid bli så saftiga o goda.
Nu blev jag riktigt sötsugen.
Kram Betty !
Hahaha, vad lustigt! Jag gjorde också en banankaka igår, för första gången faktiskt. Supersmaskigt!
Ha dte bra!
Kram M
Skicka en kommentar