Imorgon är det nyårsafton och hos oss kommer det firas med en tvårättersmiddag bara jag och S. Efter julens alla aktiviteter så känns det skönt att fira i lugn och ro.
Till huvudrätt tänkte vi äta kyckling med parmaskinka och balsamsås och till dessert blir det vit chokladmousse.
Vill ni ha receptet på kycklingen så hittar ni det här nedanför och receptet på chokladmoussen hittas här
Kyckling med parmaskinka och balsamsås
4 portioner
8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer, 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk koncentrerad kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
Sätt ugnen på 225 grader.
Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna.
Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen.
Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter. Strö eventuellt över lite färsk oregano.
Servera med frästa grönsaker.
2 dagar sedan
6 kommentarer:
Smaskens:)
Ett Riktigt fint Nytt År önskar jag dig.
kram Lallis
Mmmm... Vad gott det lät!
Kram och gott nytt år!!
Susanne
Gott det låter här blir det rostade kasanjer och oxfile.
Gott slut och Gott Nytt
Annika
Det låter jätte gott, själv så står jag för tak över huvudet och gästerna tar med sig det ätbara. Bra va? (hihi). GOTT NYTT ÅR. Kram Tina
Gott Nytt År!!!
Kram Annette
Smarrigt!
Gott nytt år till dig MArie!
Stor kram M!
Skicka en kommentar