Vill ni prova så finns receptet här nedan.
Ingredienser:
ca 250 g rabarber (2-3 stjälkar)
2 dl vatten
½ dl socker
1 ½ msk potatismjöl
Gör så här:
Skölj och skala rabarbern. Skär i mindre bitar, ca 2 cm tjocka bitar.
Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarber. Låt koka 4-5 minuter till rabarbern delar sig.
Blanda ut potatismjölet i lite vatten. Häll i en stråle ner i kastrullen samtidigt som du rör om. Låt krämen koka upp, när första bubblan kommer är den klar.
Servera med mjölk.
ca 250 g rabarber (2-3 stjälkar)
2 dl vatten
½ dl socker
1 ½ msk potatismjöl
Gör så här:
Skölj och skala rabarbern. Skär i mindre bitar, ca 2 cm tjocka bitar.
Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarber. Låt koka 4-5 minuter till rabarbern delar sig.
Blanda ut potatismjölet i lite vatten. Häll i en stråle ner i kastrullen samtidigt som du rör om. Låt krämen koka upp, när första bubblan kommer är den klar.
Servera med mjölk.
5 kommentarer:
Rabarber är smask! Min farmor brukade göra så god rabarbersaft och rabarberkräm, blev sugen på det nu när jag läste ditt inlägg!
Min farmor gjorde alltid rabarberkräm. Det är sååå gott!
å vad gott!!!!!
Ja heja sverige=))))
Älskar rabarber!!
Ha en fin dag
kram Malin
Hej! Tack för dina fina ord hos mig...åh, vad gott det ser ut med rabarberkräm! Ha en bra söndag! Kram Therese
Skicka en kommentar