...och lite trädgård förstås!

lördag 12 januari 2008

Spara eller slänga..?

Om ni undrar var jag tagit vägen... så är jag här!
Jag började ta itu med ett rum här hemma igår som jag ignorerat länge nog.
Det är verkligen 'a room from hell'... vilken röra!

Överallt läser man om förvaring och hur man ska organisera och plocka undan sina saker. Jag behöver inte mer förvaring, jag behöver utrymme!
Jag har grejor som om vi bodde i ett hus på 250 kvm... men i verkligheten bor ju i ett hus som "bara" är 108 kvm.

Varför är det så svårt att skiljas från sina ägodelar? Jag skulle behöva slänga, slänga och åter slänga saker men jag kan bara inte!

Men nu har jag i alla fall bestämt mig... Massor av inredningstidningar får åka till återvinningen.
Det är med stor sorg i hjärtat som jag kommer slänga alla mina nummer av Hus & Hem, Sköna Hem, Äntligen hemma, Hemma bäst, Hem ljuva hem, Maison, Plaza, Elle interiör, Sommartorpet m fl..
Det är flera år av sparande som ryker, mitt första nummer av Sköna Hem köptes redan 1994...

Det som jag behåller är mina nummer av Allt i hemmet, Drömhem & trädgård, Lantliv ,Tove och diverse trädgårdstidningar. Dessa tidningar är mer mina favoriter och svårare att skiljas ifrån.

Det finns helt enkelt inte plats för alla.
Eventuellt kommer jag spara alla julnummer....och kanske ett sommarnummer... och kanske vissa speciellt fina nummer....och kanske....
Näe, jag måste slänga. Det går inte annars...

Suck och stön!

6 kommentarer:

Karin sa...

Jag är expert på att slänga. Det är så befriande. Ring mig så kommer jag hi hi!

beas barnslikheter sa...

Oj vad jag känner igen mig. Vi har också ett sånt rum, nämligen det här som jag sitter i. Bredvid mig här har jag tre stoooora travar med inredningstidningar som jag tänkt ta itu med...någon dag....någongång.

Och här inne HAR jag rensat och slängt, men verkligen inte tillräckligt, för det är fortfarande så många saker här inne. Och vi ska ändå ut med allt och göra sovrum här och sedan bara ha en liten arbetshörna där uppe...hur ska det gå tro?

Hoppas du har en underbar lördagskväll!

Här är det ett glas vin och Sagan om ringen som gäller...dottern är FORTFARANDE vaken och springer upp och ned ur sängen så jag kan inte slappna av riktigt än. En tvååring med första egna sängen ger mycket spring och hopp i och ur sängen. Hon har väl varit uppe och kissat minst tre gånger ikväll tror jag. Hmm....och vatten....och en till bok...och en katt som ramlat ur sängen. Hmmm...

Under en vind sa...

Jag har också rensat i inredningstidningar emellanåt! Jag brukar dra ut favoritsidorna och sätta dem i plastfickor i en pärm...sambon får alltid ett skrämt ansiktsuttryck då jag kommer dragandes med den under armen...då är dte något jag vill ha gjort....hi hi...
Fortsatt skön helg! Kram!

HannaH i Det stora grå huset sa...

Ha,ha! Vad rolig du är... Det blir nog inte lätt att skiljas från dem du tänkte ens, verkar det som ! :-)

Har tittat in till dig i flera dagar och undrat vad som hänt! Kul att ha dig tillbaka!

Ha det gott!
Kram Hanna

Karin A sa...

Ja det är jättesvårt det där med att rensa och inte minst tidningar. Jag var tidigare duktig på det men det är svårare nu. Jag brukar gå igenom dem innan jag slänger och de tidningar med tre eller fler intressanta/speciellt tilltalande reportage sparas. Det som är av eventuellt intresse i andra tidningar river jag ut.

Ha en härlig söndag! Och lycka till med det fortsatta rensandet. :)

Kram Karin

Annika sa...

Jag är precis som du en ekorre och sparar på allt och har svårt att slänga. Jag hade gjort en liten rensning och börjat med att spara på alla julnummer, jag älskar själv att plocka fram dem i början på november och börja drömma. Annars har jag läst någonstans att om man är tveksam så tar man och rensar, lägger det i en kartong eller dylikt, skriver datum på och så efter ett halvår eller ett år så slänger man det osett. Har man inte behövt det under ett år behöver man det inte alls (sägs det.

kram Annika